Region

ALEKSANDAR VUČIĆ SLOMLJEN NAKON NJEGOVE SMRTI, OGLASIO SE I POSLAO EMOTIVNU PORUKU: Evo ko je bio Sanja Ilić!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je večeras saučešće porodici preminulog kompozitora i osnivača grupe “Balkanika” Aleksandra Sanje Ilića.

Aleksandar Vučić - Screenshot

– S velikom tugom sam primio vijest o smrti Sanje Ilića, jednog od najvećih umjetnika našeg podneblja – naveo je predsjednik Srbije u telegramu saučešća.

Kako se navodi u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsjednika Republike, Vučić je istakao da je Ilićeva muzika “brisala sve granice, a ljude zbližavala jedinstvenom niti svevremenog sazvučja Srbije i celog Balkana”.

– Sanja je upečatljivo i srcem prenosio drugim kulturama neka od najljepših djela naše muzike, čime je na najkreativniji način predstavljao umetničko bogatstvo ovog dijela svijeta – naglasio je predsjednik Srbije.

– Upućujem najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i brojnim poštovaocima njegovog muzičkog opusa. Počivaj u miru, dragi prijatelju – navodi se u telegramu saučešća predsjednika Vučića.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh