Region

Aleksandar Vučić: Spreman sam da gutam žabe

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je glasanje Srbije da se Rusija suspenduje iz Savjeta Ujedinjenih nacija za ljudska prava.

Aleksandar Vučić - Tanjug

Ne možete u politici da donosite odluke koje vam se sviđaju i ježim se neodgovornih koji govore takve stvari”, rekao je Vučić novinarima nakon noćne vježbe Vojske Srbije „Vatreni štit 2022“.

“Pitate kako reagujem na to što je (Dmitrij) Peskov bio odgovoran. Recite mi ime zemlje u Evropi koja jedina nije uvela sankcije Rusiji, jedine zemlje u Evropi čiji avioni lete za Moskvu i Sankt Peterburg, koje je ime male zemlje i nacije? Naša zemlja, je l’ tako, a vi mislite da oni ne znaju takve stvari”, predočio je predsjednik Srbije, piše Buka.

Naveo je da je njegov posao da štiti narod i zemlju.

“Spreman sam da gutam žabe da bi narod imao dignutu glavu, ponos i dostojanstvo. Mislite da mi je lijepo i uživam u tome? Tražim od ljudi poštovanje za odgovornost i da razumiju situaciju u kojoj se nalazimo, a ona nije nimalo laka i jednostavna”, rekao je Vučić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh