Region

SAT POKUŠAVALI PONOVNO POKRENUTI SRCE DJEVOJČICE: DETALJI TRAGEDIJE U MEDULINU

U javnost izlaze detalji tragične smrti djevojčice koja je preminula rano jutros u Medulinu (Hrvatska) gdje je ljetovala s roditeljima.

Hitna pomoć - Ilustracija/RTL.hr

Državljani Češke boravili su u širem centru grada te su malo prije 6 sati u srijedu ujutro pozvali Hitnu pomoć kada je djetetu pozlilo. Pomoć su tražili i prije zbog zdravstvenih problema svoje kćeri. Dr. med. spec. Tatjana Čemerikić, v.d. direktorice Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, za Glas Istre je prepričala tok intervencije.

– Poziv da 4,5-godišnja djevojčica ne diše zaprimljen je jutros u 5.55 sati u Medulinu. Tim Hitne medicinske službe; liječnik, medicinski tehničar i vozač, krenuo je odmah po dojavi i u 6.04 sati bili su na mjestu intervencije, kazala je. Zatekli su oca kako pokušava oživjeti dijete prema uputama dežurne dispečerke. Tim Hitne pomoći sat je vremena pokušavao ponovno pokrenuti srce malene djevojčice, no unatoč izuzetnim naporima liječnika, nisu uspjeli. Po proglašenju smrti obavijestili su policiju o događaju – kazala je.

Izrazili su saučešće porodici.

– Uistinu su reanimacije djece najveći stres u našem poslu, a u zadnjih mjesec dana imali smo čak tri reanimacije djece u Puli što nas je sve potreslo – kazala je Čemerikić, dodajući kako je radnicima hitne službe osigurana psihološka pomoć.

Glasnogovornica PU istarske Suzana Sokač potvrdila je kako je za sada isključena sumnja u nasilnu smrt. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh