Region

NESREĆA NA HVARU: TALIJANKA SE PENJALA NA GLISER, TEŠKO JE POVRIJEDIO PROPELER

Istarski policajci Emil Maružin i Nevio Vitasović sudjelovali su u nedjelju, 13. avgusta, u spašavanju teško povrijeđene 63-godišnje Talijanke koju je prilikom penjanja na gliser teško povrijedio propeler.

Hvar - Twitter

Policija je u nedjelju oko podneva dobila dojavu da je u moru u uvali Lužina kod Krničkog porta došlo do stradavanja 63-godišnje talijanske državljanke kojoj je prilikom penjanja na gliser, udaljen sedamdesetak metara od obale, noga zapela između propelera pogonskog motora te obilno krvarila.

Sukladno procjeni da je osoba u životnoj opasnosti angažirano je policijski brod P-326 koje se nalazilo u akvatoriju otoka Veruda na osiguranju plivačkog maratona.

Policajci Emil Maružin i Nevio Vitasović zatekli su na mjestu dojave unesrećenu kojoj su porodica i kupači uspjeli iz propelera osloboditi prikliještenu nogu na kojoj je bila vidljiva povreda.

Ukrcavši unesrećenu i tim hitne medicinske pomoći na policijski brod, uputili su se hitno u smjeru uvale Kuje u Ližnjanu, nakon čega je žena prevezena u pulsku bolnicu, gdje su joj utvrđene teške povrede te je zadržana na daljnjem liječenju, objavila je Istarska policija. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh