Region

Vulin podnio ostavku: ‘Sankcije Rusiji nisu dobili, nisu ni srpsko priznanje Кosova, ali jednu srpsku glavu jesu‘

– Ovo je mala pobjeda SAD-a i EU, ali moja velika pobjeda jer sam dokazao da su Srbija i srpski narod vrijedni svake žrtve, rekao je Vulin

Aleksandar Vulin - YouTube/RTRS.tv

Direktor Sigurnosno-informativne agencije Srbije (BIA) Aleksandar Vulin podnio je neopozivu ostavku, javlja Nova.rs.

Vulin je izdao priopćenje u kojem je objavio da podnosi ostavku, a u kojem je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i zamolio ga da ‘ostane predsjednik svih Srba‘.

Vulinovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Predsjednik Aleksandar Vučić i Srbija susreću se s prijetnjama i ucjenama koje se mogu usporediti samo s austro-ugarskim ultimatumom iz 1914. godine. Od nas se traži da priznamo Кosovo, da napustimo Republiku Srpsku i da uvodeći sankcije Ruskoj Federaciji prestanemo biti suverena zemlja i nacija. Ako bismo pristali na to, sljedeći zahtjev bi bio protjerivanje kineskih investicija, bezuvjetna tehnološka i ekonomska ovisnost od Zapada, kao i nastavak političke i teritorijalne dezintegracije Srbije i prihvaćanje zapadnih vrijednosti u kojima nema mjesta za tradicionalnu obitelj i naciju, a na kraju ni za socijalnu pravdu.

Nisam uzrok ucjena i pritisaka na Srbiju i Srpski svijet, ali neću dozvoliti da budem povod za ucjene i pritiske na Srbiju i Srpski svijet. Zato podnosim neopozivu ostavku na mjesto direktora BIA-e. Sankcije koje su uvedene meni su dokaz moje uporne borbe za jedinstvo Srba, ali uvođenje sankcija Srbiji, za što bi se iskoristilo moje dalje rukovođenje BIA-om, bile bi dokaz moje sebičnosti. Prvi pokazatelj ispravnosti moje odluke bit će licemjerne izjave dužnosnika SAD-a i EU u kojima će se zaklinjati da nisu ni htjeli uvesti nam kazne i sankcije. Moja ostavka neće promijeniti politiku SAD-a i EU prema Srbiji, ali će usporiti nove zahtjeve i ucjene. Sankcije Rusiji nisu dobili, srpsko priznanje Кosova nisu dobili, ali jednu srpsku glavu jesu, poručio je Vulin u svom priopćenju i dodao da odbija ‘postati dio antiruske i antisrpske histerije‘.

– Da prestanem brinuti o Republici Srpskoj i njenom opstanku i da prestanem vjerovati u neminovnost ujedinjenja Srba i stvaranja Srpskog svijeta, odbijam odustati od politike vojne neutralnosti i bratstva s Rusijom i Кinom. Ovo je mala pobjeda SAD-a i EU, ali i moja velika pobjeda jer sam dokazao da su Srbija i srpski narod vrijedni svake žrtve. Mala je moja žrtva u odnosu na veličinu svetinja koje branim. Zahvaljujem se predsjedniku Vučiću na prilici da branim Srbe i Srbiju i molim ga da ostane predsjednik svih Srba, posljednji slobodni vođa u Europi, na ponos svih Srba. Nadam se da ćemo i u ovim izborima zajedno voditi borbu za slobodnu Srbiju, zaključio je Vulin u svom priopćenju koje je prenijela Nova.rs.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh