Region

Cijena sladoleda u Dubrovniku opet predmet rasprava: Je li ovo preskupo?

Brojni građani se sve teže navikavaju na visoke cijene nekih osnovnih proizvoda na hrvatskoj obali, a jedan turist je pogubio konce kada je vidio koliko je platio sladoled u Dubrovniku.

Dubrovnik - Nezavisne.com

Naime, prema objavljenom računu, ovaj gost iz Dalmacije je prilikom posjete Dubrovniku kupio četiri kugle sladoleda koje je platio 15,60 eura, što znači da je kugla u prosjeku 3,90 eura (7,62 KM).

Ovo nije ni prvi, ni posljednji put da fotografije računa isplivaju uz oštre kritike. Uglavnom se govori o cijenama smeštaja i hrane. Kada govorimo o uzrocima, oni su višestruki. Ipak, niko ne može opovrgnuti kako je inflacija glavni motor-pokretač ovakvih trendova, prenosi B92.

Prema posljednjim procjenama Državnog zavoda za statistiku, godišnja stopa inflacije u Hrvatskoj za maj iznosi 3,3 posto,piše N1

Još jedna stvar koja je izazvala negodovanje turista u Dubrovniku je nedavno izmijenjeni cjenovnik parkinga u ovom gradu.

Od prvog maja u Dubrovniku za sat vremena u blizini stare gradske jezgre posjetioci moraju izdvojiti 10 eura, dok karta za cijeli dan košta 200 eura. U drugoj zoni dnevna karta iznosi 132,70 eura, a u trećoj 17,30 eura.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh