Region

Opasne kašice za dojenčad povučene s polica u Hrvatskoj

Državni inspektorat povukao je dvije kašice za dojenčad nakon što je utvrđeno da sadrže povećanu količina mikotoksina–aflatoksina.

Riječ je o proizvodima “Alnatura kašica rižoto s bundevom i mrkvom za dojenčad od osam mjeseci” u pakovanju od 220 grama koju je najbolje upotrijebiti do 20. decembra 2025., te “Alnatura bio kašica ratatatouille s krumpirom” s rokom trajanja do 14. i 28. januara 2026. godine.

Proizvod, navedeno je na stranicama Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, nije u skladu s uredbom Evropske komisije o najvećim dopuštenim količinama određenih kontaminanata u hrani, prenose Financije hr.

“Ako ste kupili proizvod koji se povlači, možete ga vratiti u bilo koju Müller poslovnicu te će Vam odgovarajući novčani iznos biti vraćen”, stoji na stranicama Müllera koji distribuira spomenute proizvode.

Proizvela ih je, pak, firma Alnatura Produktions und Handels iz Darmstadta u Njemačkoj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh