Svijet

FBI objavio identitet napadača na Trumpa, pojavio se snimak napada iz drugog ugla

Bivši američki predsjednik Donald Trump danas je na predizbornom skupu u Butleru, Pennsylvaniji, pogođen u uho u onome što Tajna služba kaže da se istražuje kao pokušaj atentata.

pucnjava - x

FBI je objavio ime napadača, kazavši da se radi o 20-godišnjem Thomas Matthew Crooksu.

“FBI je identificirao Thomasa Matthewa Crooksa, 20, iz Bethel Parka, Pennsylvania, kao subjekta umiješanog u pokušaj atentata na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa 13. jula u Butleru, Pennsylvania”, navodi se u saopćenju saveznih istražitelja.

Dodali su da se i dalje vodi aktivna istraga.

Pojavio se i novi snimak na kojem se vidi trenutna reakcija snajperista Tajne službe koji se, čini se po snimci, automatski involvira u razmjenu vatre sa napadačem.

Kako je potvrdila Tajna služba, napadač je ubrzo nakon pucnjave “neutraliziran”, prenosi Klix.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh