Svijet

Detalji najekstravagantnijeg vjenčanja godine: Odabrani gosti dobili satove od 500.000 dolara

Anant, najmlađi sin Mukesha Ambanija, najbogatijeg čovjeka u Aziji, oženio se u subotu svojom dugogodišnjom djevojkom Radhikom Merchant na ekstravagantnom vjenčanju kojem su prisustvovale svjetske poznate ličnosti, tajkuni i političari.

Svadbeni rituali, uključujući razmjenu vijenaca para i šetnju oko svete vatre, počeli su u petak i završeni su iza ponoći. Vjenčanje je održano u svjetskom kongresnom centru Jio u Mumbaiju i u porodičnoj kući u vlasništvu Ambanija.

Brak je bio kulminacija višemjesečnih događaja vezanih za vjenčanje na kojima su nastupile pop zvijezde, uključujući Rihannu i Justina Biebera. Indijski premijer Narendra Modi prisustvovao je prijemu koji je organizovala porodica Ambani u subotu uveče.

Ambanijevi su bili domaćini “ceremonije blagoslova” za prijatelje i članove porodice kako bi upoznali par i poželjeli im “sretan bračni život”. Četvorodnevna svadbena proslava počela je u petak tradicionalnom hinduističkom ceremonijom vjenčanja.

Na listi gostiju ovog raskošnog događaja su i bivši britanski premijeri Tony Blair i Boris Johnson, John Kerry, bivši američki specijalni izaslanik za klimu, kao i Lana Del Rey, Drake i David Beckham.

Lokalni mediji prikazali su dolaske poznatih ličnosti poput Kim Kardashian i holivudskog glumca Johna Cene.

Ekstravagancija i pokazivanje raskoši koje dolazi s vjenčanjem naveli su mnoge da raspravljaju o rastućoj nejednakosti u Indiji, gdje se jaz između bogatih i siromašnih sve više povećava.

Samo jedan detalj podijeljen na društvenim mrežama izazvao je bijes – mladoženja je odabranim gostima poklonio Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar satove čija cijena može ići i iznad 500.000 dolara, prenosi Klix.

Događaj je također izazvao bijes među nekim stanovnicima Mumbaija koji kažu da su zaglavljeni u dugim saobraćajnim gužvama.

Pored toga, negodovanje su izazvale ekstravagantne pozivnice za vjenčanje. Na društvenim mrežama su pisali kako nisu znali šta će više s novcem.

Mladoženjin otac, Mukesh Ambani, deveti je najbogatiji čovjek na svijetu, s neto vrijednošću od 116 milijardi dolara, prema Forbesu. On je najbogatija osoba u Aziji. Njegova kompanija Reliance Industries je konglomerat sa godišnjim prihodom od preko 100 milijardi dolara, sa interesima koji uključuju petrohemiju, naftu i gas, telekomunikacije i maloprodaju.

Porodica Ambani posjeduje, između ostalog, porodično imanje od 27 spratova u Mumbaiju u vrijednosti od milijardu dolara. Zgrada sadrži tri heliodroma, garažu za 160 automobila i privatno kino.

Mladoženja, 29-godišnji Anant, nadgleda širenje obnovljive i zelene energije u konglomeratu. Mlada, Radhika Merchant, kćerka je farmaceutskog tajkuna Virena Merchanta i direktorica je marketinga njegove kompanije Encore Healthcare, navodi Vogue.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh