Svijet

Izraelske snage gađale školu za palestinske izbjeglice, ubijeno 15 osoba

Izraelske snage su gađale školu za palestinske izbjeglice (UNRWA) u izbjegličkom kampu Nuseirat u centralnom pojasu Gaze i tom prilikom ubili više od deset, a povrijedili mnogo više osoba.

Škola kojom upravlja UNRWA, u kojoj su smještene stotine raseljenih ljudi, pogođena je u nedjelju, dok Izrael nastavlja sistematski gađati skloništa, škole i objekte UNRWA širom opkoljene zone.

Ured za medije Vlade Gaze saopštio je da je u napadu na školu Abu Oreiban u izbjegličkom kampu Nuseirat ubijeno 15 ljudi, a 80 je ranjeno.Ovaj masakr dolazi kao nastavak genocida koji okupaciona vojska provodi nad našim palestinskim narodom deseti mjesec zaredom”, navodi se u saopštenju.

“Smatramo izraelsku okupaciju i američku administraciju u potpunosti odgovornim za nastavak ovih masakra nad raseljenim licima i civilima”, dodala je kancelarija.

Ranije su palestinski medicinski izvori rekli da je najmanje 15 civila ubijeno, a 70 ranjeno u izraelskom bombardovanju škole,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh