Svijet

“ZNALA SAM DA ĆU DANAS UBITI NEKOGA” – Puštena sa psihijatrije, pa smrskala glavu penzioneru!

Žena (34) koja je liječena na psihijatriji zbog paranoične šizofrenije, nedavno je puštena iz bolnice, a onda je brutalno ubila u supermarketu penzionera.

Ona je flašama vina i aparatom za gašenje požara nasmrt pretukla Džona Risa u supermarketu u Rondiju, u Južnom Velsu, piše srbija danas.

Ona je poslije zločina bila “ravnodušna i tiha”. Rekla je samo: “Znala sam da ću danas nekoga ubiti”.

Narednik Džejms Pirs je rekao da je prilikom hapšenja djelovala “prazno”, kao da joj je svejedno šta je uradila. Zara je priznala zločin, i optužena za ubistvo iz nehata uz smanjenu odgovornost i osuđena na bolničko liječenje i upućena na psihijatriju na neodređeno vrijeme.

Supruga zatekla jezivu scenu

Kako pišu britanski mediji, supruga žrtve bila je u kolima i čekala ga da izađe iz supermarketa, bilo joj je čudno što se tako dugo zadržao i kada je krenula da ga potraži sačekala je jeziva scena.

Ona je flašom vina udarila čovjeka tako snažno da se flaša razbila a onda je uzela drugu i nastavila da ga udara u lice i glavu još 21 put dok je ležao na podu uz prolaz, navodi se u istrazi o njegovoj smrti.

Ris koji je bio upravnik crkve i koga je mrtvozornik opisao kao ‘tihog i skromnog čovjeka’, preminuo je od teških povreda lica nanetih tupim predmetom pokazalo je obdukcija.

Inače, Zara koja je majka dvoje djece, puštena je iz duševne bolnice nekoliko mjeseci prije napada i sada se provjerava Izvještaj uz koji je otpuštena sa psihijatrijske klinike jer se smatra da je zbog njenog “olakog otpuštanja iz bolnice” Zara počinila ubistvo. Radklif je provela dva mjeseca u psihijatrijskog bolnici nakon što je čula “glasove” u glavi krajem 2019. godine i vjerovala je da ljekari pokušavaju da je ubiju.

“Izbriši moj broj”

– Izašla je iz bolnice i bila je dobro, ali nije bilo naknadne njege. Imala sam osjećaj da će se nešto dogoditi i da će im biti potrebno nešto ozbiljno da shvate koliko je bolesna- rekla je njena sestra Kajli sa kojom je imala izuzetno blizak odnos.

Na dan napada, Zara je poslala čudnu poruku svojoj sestri “Izbriši moj broj” , što je bila jedna u nizu čudnih tekstualnih poruka, saznaje se u istrazi.

– Uzmi svoje tablete Zara. Sve je u tvojoj glavi. Čim uzmeš tablete, bićeš dobro- odgovorila joj je sestra koja se izuzetno uznemirila jer joj Zara nije odgovarala a kasnije je dobila informaciju da je ubila čovjeka u supermarketu.

Istraga će se nastaviti radi utvrđivanja konačne odgovornosti za smrt čovjeka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh