Svijet

Spasioci pronašli tijelo na Tenerifima, vjeruje se da se radi o nestalom Britancu

Spasioci koji traže nestalog britanskog tinejdžera Jaya Slatera na Tenerifima pronašli su tijelo i pokušavaju ga identificirati, saopštila je španska policija za Sky News.

Tenerifi - Pixabay

“Dokazi snažno sugeriraju” da se radi o ostacima 19-godišnjaka, dodali su policajci.

Tijelo “izgleda kao tijelo Jaya Slatera”, saopštila je LBT Global, britanska dobrotvorna organizacija za nestale osobe u inostranstvu koja radi s porodicom Slater.

Britanski tinejdžer prije dvije sedmice nestao na Tenerifima, obustavljena potraga za njim

“Razumije se da je tijelo pronađeno blizu mjesta gdje je zadnji put lociran mobilni telefon [Jaya Slatera]. Iako formalna identifikacija tek treba biti provedena, tijelo je pronađeno s stvarima i odjećom gospodina Slatera. Slijedi obdukcija i forenzička istraga”, navodi se u saopštenju.

Policija je kazala da je gorska spasilačka služba Civilne garde pronašla “beživotno tijelo mladića u području Masca nakon 29 dana neprestane potrage”.

“S obzirom na složenost slučaja, otkriće je bilo moguće zahvaljujući neprestanoj i diskretnoj potrazi koju je provodila Civilna garda tokom ovih 29 dana. Sve indikacije ukazuju da bi to mogao biti mladi Britanac koji je nestao od 17. juna – u nedostatku potpune identifikacije. Prve istrage pokazuju da je mogao doživjeti nesretan pad na nepristupačnom području gdje je pronađen. Čekamo rezultate obdukcije”, dodali su iz policije, PRENOSI N1.

Ključni dan u potrazi za nestalim mladićem na Tenerifima: “Ovo ne bih nikom poželjela, samo želim svoje dijete nazad”

Slater je odletiona španski otok s prijateljima 13. juna kako bi tri dana kasnije prisustvovao muzičkom festivalu u noćnom klubu Papagayo u južnom ljetovalištu Playa de las Americas.

U 8.30 ujutro 17. juna nazvao je svoju prijateljicu Lucy Law rekavši joj da je propustio autobus, da mu je baterija na telefonu bila na 1 posto i da je porezao nogu na kaktusu.

U nedjelju je njegova majka, Debbie Duncan, rekla da porodica “ne može opisati riječima” bol kroz koju su prošli.

Rekla je da su njezina sina “svi voljeli i da ima blisku vezu sa svojom porodicom i mnogim, mnogim prijateljima”.

Gospođa Duncan opisala je svog dječaka kao “sina, brata, unuka, nećaka, bratića i prijatelja punog ljubavi”.

Također je rekla da su pojedini komentari na internetu “svima nama vrlo neugodni za čitanje”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh