Svijet

Tramp dao prvi intervju nakon atentata: Morate umrijeti da bi imali…

Bivši američki predsjednik i sadašnji republikanski kandidat Donald Tramp (Trump) dao je prvi intervju nakon što je preživio atentat.

– Ne bih trebao biti ovdje, trebao bih biti mrtav – rekao je Tramp u intervjuu za New York Post i Washington Examiner.

Tramp je u razgovoru opisao trenutak kada ga je napadač upucao na predizbornom skupu u Pensilvaniji.

On je tokom razgovora nosio bijeli povez koji je prekrivao uho koje je probušeno metkom, iako je njegovo osoblje inzistiralo da se ne fotografira, pišu mediji.

Također je otkrio modricu na podlaktici koju je dobio kada su ga agenti tajne službe oborili na tlo.

Dodao je da su ga agenti toliko jako udarili da su mu izuli cipele. Na snimkama pucnjave čuje se kako Tramp agentima govori: “Čekajte, želim uzeti svoje cipele”.

Metak je bio samo nekoliko centimetara od toga da ga ubije, bivši predsjednik je netom prije pucnja okrenuo glavu udesno. To ga je vjerojatno spasilo.

– Rijetko odvraćam pogled od gomile. Da nisam to učinio u tom trenutku, pa, danas ne bismo razgovarali, zar ne – rekao je Tramp, prenosi Novi.

Nakon pucnjave, odbacio je svoj izvorni govor na konvenciji koji se trebao fokusirati na predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden) i politiku njegove administracije, a sada će se usmjeriti na ujedinjenje nacije. Trump svoj novi govor vidi kao “šansu da okupi cijelu zemlju, čak i cijeli svijet”.

Tramp je zahvalio Bogu što je preživio, a dodao je kako je njegov telefonski razgovor s Bajdenom nakon pucnjave bio “dobar”.

On je također komentarisao već sada nadaleko poznatu fotografiju na kojoj podiže šaku dok mu krv curi niz lice.

– Obično morate umrijeti da biste imali kultnu fotografiju – poručio je Donald Tramp.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh