Svijet

Iran odbacio optužbe o kovanju zavjere za ubistvo Trampa

Iran „snažno odbacuje bilo kakvu umješanost u nedavni oružani napad na Trampa ili tvrdnje o iranskoj namjeri da organizuje takvu akciju“

Donald Trump - afp

Iran je odbacio optužbe u vezi s navodnim kovanjem zavjere za ubistvo bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa (Trump), podsjetivši na tužbu koja je podignuta za ubistvo američkim dronom utjecajnog iranskog generala 2020. godine, prenose iranski državni mediji, prenosi Avaz.

U izvještaju agencije IRNA navode se riječi portparola ministarstva vanjskih poslova Irana Nasera ​​Kananija da Iran „snažno odbacuje bilo kakvu umješanost u nedavni oružani napad na Trampa ili tvrdnje o iranskoj namjeri da organizuje takvu akciju“, prenosi AP.

Američki mediji prenose da je američka Tajna služba, zbog navodne prijetnje iz Irana po život Donalda Trampa, pojačala osiguranje bivšeg predsjednika SAD još prije subotnjeg pokušaja atentata.

Nakon što je saznala za navodnu prijetnju, administracija predsjednika SAD Džoa Bajdena (Joe Biden) informisala je visoke zvaničnike Tajne službe, naveli su neimenovani izvori AP.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh