Svijet

STRAHOVIT ZEMLJOTRES U ČILEU! Potres jačine 7,4 stepena napravio HAOS na auto-putu

Čile se nalazi u takozvanom “vatrenom prstenu” u Pacifiku, gdje su česti zemljotresi.

zemljotres / Izvor: Shutterstock

Zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je u četvrtak uveče sjever Čilea, u blizini granice sa Argentinom, a za sada nema izvještaja o povrijeđenima ili većoj šteti, objavio je Američki geološki zavod.

U saopštenju se navodi da je epicentar zemljotresa bio 45 kilometara jugoistočno od grada San Pedra de Atakama, na dubini od 117 kilometara.

Nije izdato upozorenje na cunami, prenosi AP.

Predsjednik Čilea Gabrijel Borić napisao je na platformi X da, prema preliminarnim informacijama, nema izvještaja o povrijeđenima ili većoj šteti.

Borić je rekao da su dijelovi stijene uslijed zemljotresa pali na auto-put koji povezuje opštine Kalama i Tokopilja, istočno od epicentra, kao i da je došlo do nestanka struje u gradu San Pedro de Atakama.

Izvor: Srbija Danas/Novosti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh