Svijet

HRANITELJKA IZ PAKLA UBILA DJEČAKA (10) – Ležala mu na glavi dok nije UMRO – jadničak sve vrijeme vrištao – branila se na SRAMOTAN način

Hraniteljka iz Indijane optužena je da je ubila 10-godišnjeg dječaka tako što je legla na njega, prema sudskim dokumentima.

Ubijeni dječak / Izvor: GEISEN FUNERAL HOMES

Dana 13. jula, Dženifer Li Vilson, osumnjičena za ubistvo, uhapšena je u okrugu Berien u Mičigenu nakon što je kamera otkrila njeno vozilo, navodi se u saopštenju za štampu iz kancelarije šerifa okruga Berien, prenosi “Pipl magazin”.

Nalog za hapšenje Vilson (48) pod optužbom za ubistvo iz nehata izdato je nešto više od dva mjeseca nakon smrti 10-godišnjaka nakon hitne medicinske pomoći 25. aprila, saopštila je kancelarija šerifa okruga Porter u saopštenju za javnost.

Policajci su se tog popodneva javili u kuću u Liberti Taunšipu u Indijani i odveli dječaka u lokalnu bolnicu, gdje je proglašen mrtvim, navodi se u saopštenju.

Vlasti su dječaka identifikovale kao Dakotu Livaja Stivensa, prema sudskim dokumentima. Prema pisanju Indijanapolis stara, Ojdeljenje za dječije usluge smjestilo je Levija kod Vilson oko mjesec dana prije njegove smrti.

U dokumentima se navodi da je Vilson priznala da je ležala na dječaku oko pet minuta prije nego što je prestao da se pomjera, izvestila je VGN-TV.

– Vilson je izjavila da kada je pokušala da ga spriječi da ode, ne zna da li se uhvatila u koštac sa Dakotom ili su oni pali na zemlju, ali je njena namjera bila da ga zadrži – navode vlasti u sudskim dokumentima.

Vlasti su takođe pregledale video snimke iz kuće. Vilsonova se na snimku navodno može vidjeti kako leži na dječakovoj glavi i vratu dok je vrištao. Na drugom snimku se navodno može čuti kako govori: „Ležala sam na njemu, a on se loše ponašao”.

Prema dokumentima do kojih je došao NBC 5, Vilsonova je tada počela da primjenjuje reanimaciju i pozvala hitnu pomoć. Obdukcija koju je takođe citirala agencija navodi da je Dakota umro od mehaničke asfiksije i da je uzrok smrti bilo ubistvo. Navodno je dječak imao 41 kilogram u trenutku smrti, dok je Vilson imao bila teška oko 150 kilograma, prenosi agencija.

Vilson je navodno imala drugu usvojenu djecu koja su od tada udaljena iz kuće. Portparol agencije rekao je agenciji da je njena dozvola pod suspenzijom.

Nije jasno da li se Vilson izjasnila o krivici ili je angažovala advokata da govori u njeno ime.

Izvor:Srbija Danas/Blic


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh