Svijet

Kamala Heris se obratila prvi put nakon Bajdenovog povlačenja: EVO ŠTA JE IZJAVILA

Potpredsjednica SAD Kamala Heris, koja je dobila podršku Džoa Bajdena za predsjednički poziciju nakon njegovog povlačenja, obratila se javnosti.

Kamala Haris - Agencije

Ovo je bila prva njena izjava nakon odluke Bajdena. Publika je ustala i neki su zapljeskali dok se na razglasu najavljivao dolazak Kamale Haris za govornicu u Bijeloj kući.

Heris je započela svoj govor odajući počast Džou Bajdenu, koji, kako je naglasila, nije ovdje jer ima covid-19. prenosi Novi.

– Da, možete zapljeskati – rekla je publici nakon što je nabrojala njegove uspjehe.

Rekla je da Bajdenovo nasljeđe nadmašuje i one predsjednike koji su služili dva mandata. Heris kaže da joj je Bajdenov sin Beau često govorio kakav je čovjek njegov otac, dodajući da su to iste kvalitete koje vidi kod predsjednika svaki dan poštenje, integritet, predanost vjeri i obitelji, veliko srce i ljubav prema domovini.

– Duboko smo zahvalni za njegovu službu našoj naciji – rekla je.

Kamala Heris nije se osvrnula na svoju kandidaturu. Nakon kratkog obraćanja Heris odlazi u Delever kako bi se sastala s osobljem kampanje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh