Svijet

Trump nazvao Kamalu lažljivom: Ko upravlja državom?

Bivši predsjednik SAD i kandidat republikanaca Donald Trump doveo je u pitanje povjerenje američkog predsjednika Joea Bidena u potpredsjednika Kamalu Harris…

Donald Trump - Twitter

Bivši predsjednik SAD i kandidat republikanaca Donald Trump doveo je u pitanje povjerenje američkog predsjednika Joea Bidena u potpredsjednika Kamalu Harris, kao i njegovu sposobnost da donosi odluke bez konsultovanja birokrata.

– Da li lažljiva Kamala Harris smatra da je Joe Biden spreman da vodi SAD u narednih šest mjeseci? Ona mora da odgovori na to pitanje. Čini se da Joe sada prenosi svoja predsjednička ovlaštenja neizabranim birokratama u Washingtonu. On ne vjeruje ni svom potpredsjedniku. Ko upravlja državom? – napisao je Trump na društvenoj platformi Truth social.

Biden je juče potpisao memorandum u kojem je svoja predsjednička ovlaštenja prenio na američkog ministra finansija DŽenet Јelen i državnog sekretara SAD Blinkena, koji će biti odgovorni za sprovođenje funkcija i ovlaštenja u okviru Zakona o obnovi ekonomskog napretka i mogućnosti za Ukrajince.

Američki predsjednik je tokom vikenda odustao od kandidature za ovogodišnje predsjedničke izbore u SAD i podržao Harisovu kao kandidata Demokratske stranke.

Trump smatra da Harris nije najbolji mogući kandidat demokrata, piše Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh