Svijet

Otac pronašao kćerke u lokvi krvi pored žene: Ovo je žena koja je ubila djecu, pa sebe

Čovjek je otišao do kuće ni ne sluteći kakav horor će tamo zateći.

screenshot

Sjenka smrti nadvila se nad austrijski gradić Mukendorf u okrugu Tuln (Donja Austrija) gdje su pronađena tri tijela majke i dvoje djece u njihovoj porodičnoj kući u sredu popodne.

Ova porodična drama potresla je mještane koji su od juče u šoku. Prijateljica Nikol (29) koja je ubila svoje dvije kćerkice od 5 i 8 godina majke dvije ubijene djevojčice pokušavala je da je bezuspješno da je dobije telefonom jer se nije pojavila na poslu.

Zabrinuta žena je pozvala njenog bivšeg supruga i oca dvije djevojčice, koji je imao ključ od kuće da provjerim šta se dešava.

Nikol ubila kćerke pa sebe

Čovjek je otišao do kuće ni ne sluteći kakav horor će tamo zateći. Kada je ušao ostao je šokiran jezivim prizorom. Kako pričaju komšije sva tri tijela pronašao je u spavaćoj sobi na spratu kuće. Nikol i djevojčice, ležale su na podu u krvi, bilo je očigledno da su upucane, o je domah pozvao policiju i hitnu pomoć, ali oni su mogli samo da konstatuju smrt.

Ubrzo je pristigla izbezumljena rodbina žrtava, koje su pripadnici za krizne intervencije zadržali pored kuće. Motiv ovog ubistva i samoubistva još uvijek nije poznat, ali prema nekim informacijama od članova porodice bilo je nesuglasica između bivših supružnika i svađa poslije razvoda a sve će istražiti policija.

– Naši istražitelji rade punom parom na rasvijetljavanju pozadine ovog krvavog čina. Još je prerano davati detalje strašnog događaja – kaže Stefan Fandler iz policije Donje Austrije.

Da podsjetimo žena i njeno dvoje djece pronađeni su mrtvi sa ranama od vatrenog oružja. Policija pretpostavlja da se radi o ubistvu i samoubistvu. Kada je stigla policija i Hitna pomoć u kući su zatekli stravičan prizor mrtvu ženu i njene dvije kćerke od osam i pet godina. Sve tri žrtve imale su prostrijelne rane.

Austrijska policija obezbjeđuje mjesto zločina

Ovaj zločin podsjetio je na još dvije krvave drame, jednu pre godinu dana kada je majka udavila svoje dvije kćerke od sedam godina i drugu još bebu od 7 mjeseci u bazenu kuće. I na još užasniji koji se dogodio 2016. godinu u Šildbergu. Tamo je žena ubila cijelu svoju porodicu.

Ona je iz pištolja upucala kćerku (6), sinove (7 i 9 godina) i brata (40), a zatim legla u u majčin krevet ubila nju pa sebe. Ponijela je motiv sa sobom u grob, piše Espreso.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh