Svijet

Biden: Putin neće pobijediti u ratu u Ukrajini

Putinovi komentari su nesumnjivo veoma opasna retorika

In this photo released by Sputnik news agency on Friday, Feb. 9, 2024, Russian President Vladimir Putin gestures while speaking during an interview with former Fox News host Tucker Carlson at the Kremlin in Moscow, Russia, Tuesday, Feb. 6, 2024. (Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Ruski predsjednik Vladimir Putin neće pobijediti u ratu sa Ukrajinom, poručio je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džo Bajden.

Bajden je, na sastanku u Bijeloj kući sa britanskim premijerom Keirom Starmerom, rekao da su SAD posvećene pomoći Ukrajini u odbranu od ruske agresije.

“Jasno je da Putin neće pobijediti u ovom ratu. Narod Ukrajine će pobijediti”, rekao je Bajden, prenosi MINA.

Pres sekretarka Bijele kuće Karin Žan Pjer rekla je da su prijetnje ruskog predsjednika Vladimira Putina da bi dozvoljavanje Ukrajini da pokrene raketne napade Zapada na Rusku Federaciju značilo direktno učešće zemalja NATO-a i evropskih zemalja u ratu u Ukrajini „veoma opasna retorika, ali ovo tamo nije ništa novo.”

“Putinovi komentari su nesumnjivo veoma opasna retorika. Ali to nije novo za Rusiju. U stvari, ovo je bila glavna poruka ruske propagande u njihovom ratu. To je njihova agresija. To su oni uradili”, rekla je portparolka, prenosi Avaz.

Ona je ponovila da “rat u Ukrajini može da se završi onog trenutka kada Rusija povuče svoje trupe iz Ukrajine”.

Bajden i Starmer potvrdili nepokolebljivu podršku Kijevu

Tokom sastanka u Vašingtonu, lideri SAD i Velike Britanije potvrdili su nepokolebljivu podršku Ukrajini i osudili saradnju Rusije, Irana, Sjeverne Koreje i Kine.

To se navodi u zvaničnoj poruci koju je Bijela kuća objavila nakon sastanka Džozefa Bajdena i Kira Starmera.

“Lideri su detaljno razgovarali o nizu spoljnopolitičkih pitanja od zajedničkog interesa. Oni su potvrdili nepokolebljivu podršku Ukrajini, koja nastavlja da se brani od agresije Ruske Federacije“, navodi se u saopštenju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh