Svijet

Morski pas napao Njemicu (30) na Kanarskim otocima. Umrla je

Njemačka turistica preminula je nakon što ju je u ponedjeljak ugrizao morski pas dok je plivala u blizini španjolskih Kanarskih otoka.

30-godišnjakinja je izgubila nogu u napadu, a kasnije preminula od srčanog udara dok ju je prevozio španjolski spasilački helikopter, rekao je glasnogovornik obalne straže za AFP.

Napadnuta dok je plivala uz plovilo
Plovila je britanskim katamaranom Atlantikom nekih 278 nautičkih milja jugozapadno od otoka Gran Canarije kada je naletio morski pas. Napadnuta je dok je plivala pored katamarana, javlja Reuters.

Hitne službe primile su upozorenje u 12:55 s pozivom na medicinsku evakuaciju i poslale su vojni zrakoplov i helikopter nakon što su kontaktirale i marokansku obalnu stražu.

Žena je ukrcana u helikopter navečer oko 18 sati i bila je upućena u bolnicu u grad Las Palmas na Gran Canariji kada je umrla, rekao je glasnogovornik.

Web stranica za praćenje plovila vesselfinder.com pokazala je da je brod, Dalliance Chichester, napustio luku Las Palmas 14. rujna,piše N1

Morski pas nedavno ubio 16-godišnjaka na Jamajci
Napadi morskih pasa rijetki su, s ukupno 69 potvrđenih neprovociranih napada diljem svijeta i 14 smrtnih slučajeva prijavljenih prošle godine, prema Međunarodnoj datoteci o napadima morskih pasa, kojom upravljaju Prirodoslovni muzej Floride i Američko društvo Elasmobranch.

U izvješću se navodi da je neproporcionalna količina ljudi umrla od ugriza morskog psa u Australiji prošle godine u usporedbi s drugim zemljama. U Australiji se dogodilo oko 22 posto svjetskih neprovociranih napada morskih pasa u 2023.

Smrtonosni napad dogodio se manje od mjesec dana nakon što je morski pas ubio 16-godišnjeg srednjoškolca na Jamajci. U srpnju je surfer ostao bez noge nakon što ga je velika bijela psina napala u Australiji.

Mjesec dana prije toga surfer Tamayo Perry umro je nakon što je zadobila smrtonosne ozljede u napadu morskog psa kod otoka Oahu na Havajima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh