Svijet

Iračke paravojne grupe: Napali smo važnu metu u Izraelu

Iračke paravojne skupine koje podržava Teheran objavile su danas da su pokrenule napade na Izrael, gađajući važnu metu projektilima i dronovima.Mreža paravojnih grupa koja sebe naziva Islamski otpor u Iraku nije dala pojedinosti o napadima, ali je rekla da će se nastaviti.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopćile su da su presrele objekte koji su letjeli prema Izraelu s istoka prije nego što su stigli na izraelski teritorij.

Nekoliko dronova iz Iraka približilo se Izraelu, stoji u saopćenju. Sirene za zračnu uzbunu oglasile su se u regiji Arava sjeverno od lučkog grada Eilat, rekao je IDF.

Sirene su se čule i na Golanskoj visoravni pod izraelskom okupacijom na sjeveru zemlje. Povrijeđenih nije bilo.

Od početka rata, koji je započeo napadima pod vodstvom Hamasa u Izraelu 7. oktobra prošle godine, takozvana Osovina otpora neprestano napada,pišu Vijesti

Ovaj neformalni politički i vojni savez predvođen Iranom uključuje Hamas, Hezbolah, jemenske pobunjenike Hute i druge protuizraelske paravojne grupe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh