Svijet

TRAGEDIJA! Majka spustila fen na plišanu igračku, u sljedećem trenutku su svi bili mrtvi – Objavljeni detalji ovog strašnog događaja

Majka i dvoje male djece preminuli su u požaru koji je izbio u njihovom stanu u Bremenu, a nakon što je majka vruć fen za kosu spustila na plišane igračke.

Iz doma u plamenu uspio je da pobjegne samo otac, koji je istrčao iz kuće i pozovao vatrogasce i hitnu pomoć.

Tragedija u Bremenu se dogodila prošle sedmice, a policija je sada saopštila šta je uzrok požara koji je odnio živote 35-godišnje majke i njene jdece stare 3 i 6 godina.

Vatrogasci su dobili poziv oko 3 sata ujutru i po dolasku na lice mjesta zatekli su oca (36), koji je prethodno sam pokušavao da ugasi požar. Prema istrazi, do smrtonosnog požara doveo je “niz nesrećnih okolnosti”. Naime, majka je sušila dječici kosu i fen, koji je bio vreo od upotrebe, spustila je na kutiju u kojoj su bile plišane igračke. Užareni grijač od fena nekako je došao u kontakt sa jednom plišanom igračkom i došlo je do izbijanja požara i ispuštanja veoma toksičnog dima.

Ustanovljeno je da su majka i djeca stradali od posljedica gušenja.

Srbija Danas/Telegraf


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh