Svijet

SAD uvele sankcije isporučiocima iranske nafte

SAD su sankcionisale Abdula Džalila još 2021. godine, a sada i Luaja.

Nafta - energetika.rs

Američko ministarstvo finansija danas je sankcionisalo više od deset subjekata i plovila zbog umješanosti u isporuku iranske sirove nafte i tečnog gasa u Siriju i istočnu Aziju u ime Iranske revolucionarne garde i Hezbolaha.

Četiri broda povezana sa flotom sirijskog pomorskog magnata Abdula Džalila Malaha i njegovog brata Luaja al Malaha, bili su među plovilima koja su danas sankcionisana, preneo je Rojters.

SAD su sankcionisale Abdula Džalila još 2021. godine, a sada i Luaja.

Ministarstvo finansija navelo je da su braća nastavila da koriste svoje “carstvo brodova za podršku zlonamjernih aktivnosti Irana i njegovih zastupnika”.

“Iran se i dalje u velikoj meri oslanja na nezakonitu prodaju nafte i tečnog naftnog gasa od Revolucionarne garde i libanskog Hezbolaha, kako bi finansirali svoje terorističke zastupnike i destabilizujuće aktivnosti”, naveo je vršilac dužnosti podsekretara Trezora za terorizam Bredli T. Smit, prenosi Tanjug.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh