Svijet

Putin: Rusija će postići sve ciljeve u Ukrajini

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je povodom druge godišnjice aneksije ukrajinskih regija rekao da će Rusija postići sve svoje ciljeve u Ukrajini.

In this photo released by Sputnik news agency on Friday, Feb. 9, 2024, Russian President Vladimir Putin gestures while speaking during an interview with former Fox News host Tucker Carlson at the Kremlin in Moscow, Russia, Tuesday, Feb. 6, 2024. (Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je povodom druge godišnjice aneksije ukrajinskih regija rekao da će Rusija postići sve svoje ciljeve u Ukrajini, pišu vijesti.

“Istina je na našoj strani. Svi ciljevi će biti postignuti”, rekao je Putin u obraćanju putem videosnimka, čestitajući Rusima Dan ujedinjenja sa ukrajinskim regijama Luhansk, Doneck, Zaporižja i Herson koji Rusija slavi 30. septembra.

Pozdravio je sudbonosni događaj koji je bio potreban da bi se stanovnici tih područja koji govore ruski zaštitili od neonacističke diktature i radikalnog nacionalizma.

“Nismo napustili našu braću i sestre”, istakao je Putin, pa ponovno branio potrebu i legitimnost specijalne vojne operacije, kako ruska vlast zove ofanzivu na Ukrajinu.

“Danas se borimo za sigurnu i uspješnu budućnost naše djece i naših unuka”, rekao je.

Putin je službenu aneksiju ukrajinskih regija potpisao 30. septembra 2022. godine, iako ih Moskva ne kontroliše u potpunosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh