Svijet

Optužbe protiv Diddyja: Zlostavljanje djece i korištenje sedativa za konje

Combs je 1993. osnovao Bad Boy Records, izdavačku kuću koja je pokrenula karijere Notorious BIG-a, French Montane i Machine Gun Kellyja

Sean Diddy Combs - Getty Images

U šokantnim tužbama protiv P Diddyja, dodatnih 120 žrtava se javilo da optuže repera Seana Diddyja Combsa za seksualno zlostavljanje, a među njima je bio i tada devetogodišnjak dok advokat žrtava tvrdi da je svoje žrtve drogirao koristeći sredstvo za smirenje konja.

Tvrdnje je iznio advokat Tony Buzbee koji je najavio da zastupa 120 novih žrtava za koje vjeruje da imaju legitimne slučajeve protiv repera. Od 120 novih žrtava, 25 je bilo maloljetno kada se navodno zlostavljanje dogodilo između 1991. i ove godine, otkrio je Buzbee.

Najmlađe žrtve su imale 9, 14, 15 godina, objavio je advokat na konferenciji za novinare u Hustonu u utorak.

-Ova osoba, koja je tada imala 9 godina, odvedena je na audiciju u New York City za Bad Boy Records – otkrio je advokat te dodao:

-Ovu osobu su navodno seksualno zlostavljali Sean Combs i nekoliko drugih ljudi u studiju uz obećanje i njegovim roditeljima i njemu samom da će dobiti ugovor za snimanje.

Combs je 1993. osnovao Bad Boy Records, izdavačku kuću koja je pokrenula karijere Notorious BIG-a, French Montane i Machine Gun Kellyja.

-I drugi momci su bili tamo na audiciji. Svi su oni pokušavali sklopiti ugovor za album. Svi su bili maloljetni – rekao je Buzbee

Diddyjev pravni tim reagovao je na nove optužbe ubrzo nakon što je Buzbee izašao u javnost:

-Combs odlučno i kategorički negira kao lažnu i klevetničku svaku tvrdnju da je seksualno zlostavljao bilo koga, uključujući maloljetnike – rekla je Combsova odvjetnica Erica Wolff za DailyMail.com.

Hiljade poziva sa novim optužbama preplavile su Buzbeejevu advokatsku kancelariju otkako su federalni tužioci objavili federalnu optužnicu protiv Diddyja i uhapsili ga prošle sedmice.

-Pojedinac, star 15 godina, koji je odletio u New York da prisustvuje zabavi, bio je drogiran, a zatim odveden u privatnu sobu, navodno u prisustvu gospodina Combsa, gdje je ova ženska osoba – maloljetnica – bila silovana, a zatim drugi pojedinci su je naizmjence silovali – detaljno je objasnio Buzbee.

Radeći sa organima za provođenje zakona, advokat je rekao da su mnogi koji su htjeli tužiti repera odbijeni zbog nevjerodostojnih priča, međutim, najmanje 120 potencijalnih novih žrtava će podnijeti pojedinačne slučajeve protiv Diddyja i eventualno drugih zlostavljača.

Mnoge od ovih žrtava su ranije rekle policiji da su bile zlostavljane, uključujući i neke koji su sarađivali sa FBI-jem. Također, mnogi imaju medicinske kartone koji dokazuju da su bili silovani ili drogirani, dodao je Buzbee.

-Droge su pronađene u njihovom sistemu – čudne droge, droge za koje vjerovatno nikada niste čuli. Jedna posebno koja se i dalje pojavljuje, a riječ je o lijeku pod nazivom Xylazine, ili tranq, koji je na osnovu našeg istraživanja poznat kao sredstvo za smirenje konja – objasnio je advokat.

Navodne žrtve su raštrkane širom zemlje, ali mnoge su u Californiji, New Yorku i Georgiji. Otprilike polovina su žene, a druga polovina muškarci, rekao je Buzbee.

Veliki dio navodnih zlostavljanja dogodio se na ozloglašenim zabavama, prenosi Hayat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh