Svijet

Izrael bombardovao središte Bejruta u ranim jutarnjim satima

Izrael je bombardovao središte Bejruta…

Screenshot: X

Izrael je bombardovao središte Bejruta u ranim jutarnjim satima, ubivši najmanje šest ljudi, nakon što su njegove snage doživjele najsmrtonosniji dan na libanskoj fronti u godini dana sukoba protiv Hezbolaha.

Izrael je rekao da je izvršio precizan zračni napad na Bejrut. Reutersovi svjedoci izvijestili su da su čuli ogromnu eksploziju, a sigurnosni izvor rekao je da je gađana zgrada u četvrti Bachoura u središnjem Bejrutu u blizini parlamenta, pišu vijesti.

Tri su projektila pogodila i južno predgrađe Dahiyeh, gdje je prošle sedmice ubijen vođa Hezbolaha Hassan Nasrallah. Južna predgrađa bila su pod više od desetak izraelskih napada u srijedu.

Dan nakon što je Iran ispalio više od 180 projektila na Izrael, Izrael je jučer saopćio da je osam vojnika ubijeno u kopnenoj borbi u južnom Libanu dok su njegove snage prodirale na teritorij sjevernog susjeda.

Privremeni premijer Najib Mikati rekao je da je oko 1,2 miliona Libanaca raseljeno zbog izraelskih napada.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh