Svijet

Državljani SAD napuštaju Libanon: “Najviše što će Amerikanac platiti na tim letovima je 283 dolara”

Oko 250 Amerikanaca i članova njihovih porodica ove je sedmice napustilo Libanon na dva leta koje su organizirale SAD, rekao je u četvrtak glasnogovornik State Departmenta Matthew Miller.

Plane descends through air strike smoke to land at airport in Beirut, Lebanon in this screengrab obtained on October 1, 2024. Reuters TV/via REUTERS

Drugi let poletio je iz Bejruta u četvrtak ujutro, prevozeći 134 putnika, rekao je Miller. I taj let i let u srijedu otišli su za Istanbul, rekao je Miller.

“Nastavit ćemo organizirati te letove sve dok sigurnosna situacija bude zahtjevna, sve dok ne bude dostupno dovoljno komercijalnih opcija i sve dok postoji potražnja”, rekao je na brifingu za novinare.

Osim toga, SAD surađuje s kompanijom Middle East Airlines na povećanju broja sjedala za građane SAD-a,piše N1

“U protekloj sedmici smo stavili na raspolaganje više od 1400 mjesta na letovima iz Libanona, a mnoga su mjesta i dalje slobodna”, rekao je Miller u četvrtak.

Miller je priznao da su cijene tih komercijalnih letova visoke, što je dio razloga zašto su SAD organizirale vlastite letove.

“Najviše što će Amerikanac platiti na tim letovima je 283 dolara. A ako si ne mogu priuštiti 283 dolara, nemaju 283 dolara, dat ćemo im zajam od američke vlade za cijenu te karte na jednom od letova koje smo organizirali,” rekao je Miller.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh