Svijet

URAGAN KIRK kreće ka Evropi! Ove dvije zemlje će biti prve pogođene

Uragan će stiže s obilnim padavinama, uzburkanim morem i štetnim udarima vjetra.

Kako ne navodi, stići će do Velike Britanije i Francuske.

Uragan Ofelija iz 2017. bio je jedan od najgorih koji je pogodio Ujedinjeno Kraljevstvo.Uragan Kirk formiran je u srcu Atlantskog okeana i u samo jednom danu dostigao je status oluje četvrte kategorije. Meteorolozi upozoravaju da Kirk putem Atlantika stiže i do Evrope, a na udaru ovog uragana mogu se naći Velika Britanija i Francuska.

Uragan Kirk je u četvrtak proglašen uraganom kategorije 4, a talasi iz ovog sistema mogli bi da izazovu uslove opasne po život ovog vikenda duž istočne obale Sjedinjenih Američkih Država, kao i na Bermudima, Velikim Antilima i Bahamima, rekli su meteorolozi.Uragan Kirk je formiran u centralnom Atlantskom okeanu i mogao bi još više da ojača tokom sledećeg dana, ali se očekivalo da će ostati dalje od kopna, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane sa sedištem u Majamiju,piše Srbijadanas

Međutim, sada se očekuje da će talasi koje je stvorio Kirk stići do delova Bermudskih ostrva i Velike Antile u subotu, a istočne obale i Bahama u nedelju, saopštio je centar.Uragan Kirk prestavlja 11. oluju u sezoni uragana 2024, a jedan je od retkih koji je dostigao kategoriju opasnosti 4.

Uragan Krik stiže u Evropu
Putem Atlantskog okeana, ovaj uragan će stići i u Evropu, kažu meteorolozi. On će pogoditi lokacije kao što su Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska, sa obilnim padavinama, uzburkanim morem i štetnim udarima vetra.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh