Svijet

Najmanje 24 osobe ubijene u izraelskom bombardovanju džamije

Civilna zaštita Gaze izvijestila je u nedjelju da su 24 osobe ubijene u izraelskom napadu na džamiju koja je pretvorena u sklonište za raseljene osobe u Deir al-Balahu.

An armoured vehicle drives as damaged buildings are seen in the background, amid the ongoing ground operation of the Israeli army against Palestinian Islamist group Hamas, in the Gaza Strip, September 13, 2024. REUTERS/Amir Cohen EDITOR'S NOTE: REUTERS PHOTOGRAPHS WERE REVIEWED BY THE IDF AS PART OF THE CONDITIONS OF THE EMBED. NO PHOTOS WERE REMOVED. TPX IMAGES OF THE DAY

Civilna zaštita Gaze izvijestila je u nedjelju da su 24 osobe ubijena u izraelskom napadu na džamiju koja je pretvorena u sklonište za raseljene osobe u Deir al-Balahu.

“Broj mrtvih se popeo na 24, a veliki je broj ranjenih nakon bombardiranja džamije u kojoj su se nalazile raseljene osobe, ispred ulaza u bolnicu mučenika Al-Aqsa u Deir al-Balahu, u središtu Pojasa Gaze”, rekao je glasnogovornik Civilne zaštite Mahmoud Bassal.

Napad na džamiju dogodio se uoči prve godišnjice sukoba u kojem je Pojas Gaze gotovo potpuno uništen,piše N1

Izraelska vojska je u priopćenju rekla da je “izvela precizan udar na teroriste Hamasa koji su djelovali unutar zapovjednog i kontrolnog centra ugrađenog u strukturu koja je prethodno služila kao džamija ‘Šuhada al-Aqsa’ u području Deir al-Balaha”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh