Svijet

Tursku pogodio jak zemljotres, pojavili se prvi snimci

Zemljotres jačine 5.9 stepeni po Richteru pogodio je područje istočnog turskog grada Malatya…

Rihterova skala, Foto: Profimedia

Zemljotres jačine 5.9 stepeni po Richteru pogodio je područje istočnog turskog grada Malatya, saopšteno je iz Uprave za vanredne situacije Turske (AFAD), pišu vijesti.

Na web-stranici AFAD-a navedeno je kako je zemljotres zabilježen u 10:46 sati po lokalnom vremenu, s epicentrom u distriktu Kale, u Malatyi. Zemljotres je zabilježen na dubini od 10,07 kilometara.

Još nema informacija o eventualnim žrtvama ili materijalnoj šteti, ali su se na društvenim mrežama pojavili prvi snimci na kojim se vide ljudske reakcije na podrhtavanje tla.

Vidljivo je da su tokom zemljotresa ljudi uglavnom izlazili na ulice.

Inače, Malatya je bila pogođena snažnim zemljotresima početkom 2023. godine, pa je jasno zbog čega građani ovog grada imaju poseban strah od njih.

Jak zemljotres osjetio se u istočnoj Anadoliji, jugoistočnoj Anadoliji i središnjoj Anadoliji, Diyarbakıru i Elazigu, kao i u Siriji, Gruziji i Armeniji.

Više informacija uskoro.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh