Svijet

Njemačka u strahu od serijskog ubice, ubijene četiri žene

U četiri mjeseca četiri žene ubijene su u njemačkom gradu Manhajm u radijusu od samo 20 kilometara.

policija Njemačka - Tanjug

Posljednja žrtva otkrivena je prije nekoliko dana. Stanovnici su u strahu i pitaju se postoji li serijski ubica žena budući da ubijene žene nisu bile u bilo kakvoj vezi jedna s drugom.

Policija traži svjedoke u slučaju 36-godišnje žene koja je pronađena mrtva u blizini Lamperthajma sredinom septembra.

Prema riječima policije i tužioca, nadaju se da će dobiti informacije od dvojice muškaraca koja su viđena u blizini mjesta zločina na dan kad je pronađeno tijelo, prenosi Kurir.

Istražitelji takođe traže dodatne informacije o malom vozilu koje je bilo u blizini mjesta zločina.

Kako su mediji ranije pisali, četiri nedjelje pošto je nepoznati muškarac nožem izbo 36-godišnju učiteljicu koja je trčala u blizini Manhajma, u ponedjeljak, 14. oktobra, ponovo je otkriveno tijelo žene. Ovaj put riječ je o 51-godišnjakinji, prenose Nezavisne.

Nekoliko nedjelja ranije pronađeno je tijelo 40-godišnjakinje iz Benshajma.

Prethodno je prijavljen njen nestanak pošto je ćerku odvela u vrtić. Samo dan kasnije istražitelji su objavili da je na obalama Rajne kod Vormsa pronađena tinejdžerka.

Mjesta pronalaska tijela svih žena nalaze se u radijusu od samo 20 kilometara.

Prema dosadašnjim informacijama, sve četiri žene su ubijene.

Ipak, povezanost između ubistava istražiteljima se čini malo vjerovatnom. U slučaju utopljene tinejdžerke privedeni su njeni roditelji. Optuženi su za ubistvo iz nehata. Policija sprovodi istragu i pokušava da riješi zločine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh