Svijet

Erdogan o terorističkom napadu: “Prljave ruke koje se protežu prema Turskoj će biti slomljene”

Današnji teroristički napad na državnu kompaniju Turkish Aerospace Industries (TUSAS) bio je “podli napad usmjeren na opstanak naše zemlje, mir naše nacije i naše odbrambene inicijative koje su simbol našeg ideala ‘potpuno nezavisne Turske'”, izjavio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

On je pohvalio snage sigurnosti koje su “brzo intervenisale i neutralisale teroriste“.

“Naša nacija treba da zna da će prljave ruke koje se protežu prema Turskoj definitivno biti slomljene; ​​nijedna struktura, nijedna teroristička organizacija, nijedan zli fokus koji cilja našu sigurnost neće moći postići svoje ciljeve“, rekao je.

“Naša borba protiv svih vrsta terorističkih prijetnji i njihovih pristalica nastavit će se odlučno, i u više dimenzija“, istakao je Erdgoan.

Također je rekao da će se pomoliti za četvoricu ubijenih u napadu i poželio brz oporavak za 14 povrijeđenih, prenosi N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh