Svijet

UBIJEN JAMAL AL BADAWI: Američki predsjednik potvrdio da je likvidiran operativac Al Kaide u Jemenu

U oktobru 2000. godine gumeni čamac pun eksploziva eksplodirao je kod razarača “Kol”, koji je bio usidren u luci Aden radi dosipanja goriva. Tom prilikom poginulo je 17 američkih mornara i dva napadača. Odgovornost za napad preuzela je Al kaida.

badavi

Američki predsjednik Donald Trump potvrdio je danas da su oružane snage SAD ubile Jamala al Badawija jednog od glavnih organizatora bombaškog napada 2000. godine na vojni brod “Kol” kada je poginulo 17 vojnika.

– Naša vojska donijela je pravdu herojima i ranjenima u kukavičkom napadu na razarač `Kol`. Ubijen je lider tog napada, Jamal al Badawi. Nikada nećemo prestati sa borbom protiv radikalnog islamskog terorizma – naveo je Trump u poruci na društvenoj mreži “Tviter”.

Američka vojska saopštila je prije dva dana da vjeruje da je operativac Al Kaide Al Badaei ubijen u napadu u Jemenu.

U oktobru 2000. godine gumeni čamac pun eksploziva eksplodirao je kod razarača “Kol”, koji je bio usidren u luci Aden radi dosipanja goriva.

Tom prilikom poginulo je 17 američkih mornara i dva napadača. Odgovornost za napad preuzela je Al kaida.

Glavni osumnjičeni za napad Abd al Rahim al Naširi nalazi se u američkom zatvoru Gvantanamo na Kubi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh