Svijet

Bijela kuća: Hapšenje Stonea nema veze s Trumpom

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders izjavila je u petak da hapšenje bivšeg savjetnika u predizbornom štabu Donalda Trumpa, Rogera Stonea, u istrazi posebnog savjetnika ministarstva pravde Roberta Muellera, nema nikakve veze s američkim predsjednikom.

Bijela kuća - Yahoo.com

Izjave Sanders uslijedile su nekoliko sati nakon što je Stone uhapšen u raciji prije zore u njegovom domu u Fort Lauderdaleu na Floridi.

Stone je optužen po sedam tačaka, među kojima su navodi za uplitanje, opstrukciju pravde i davanje lažnih izjava, ali je dugo vremena tvrdio da nije kriv po tim optužbama.

Optužnica protiv Stonea predstavlja najdetaljnije dosadašnje prikazivanje navoda da su savjetnici u Trumpovoj predizbornoj kampanji bili upoznati u ljeto 2016. godine s tim da su emailovi ukradeni iz predizbornog štaba Hillary Clinton, piše “Fena”.

U sudskim dokumentima navodi se da je zvaničniku Trumpovog predizbornog štaba “naređeno” da kontaktira Stonea radi dodatne objave podataka i “ostalih štetnih informacija” WikiLaksa “po pitanju predizborne kampanje Clinton”.

Govoreći za CNN, Sanders nije direktno odgovorila na pitanje kojem je zvaničniku predizbornog štaba naređeno da Stoneu pruži informaciju o objavama WikiLeaksa, prenosi Associated Press.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh