Svijet

Rusija na vojnicima testira vakcinu protiv koronavirusa

Ministarstvo obrane Rusije izabralo je volontere među vojnicima za testiranje cjepica protiv koronavirusa, prenosi Itar tass.

No image - Haber.ba

Ministarstvo obrane je priopćilo da je 50 vojnika, među kojima je pet žena, dobrovoljno izrazilo želju da sudjeluje u testiranju modernog lijeka i izabrani su za testiranje sigurnosti i efikasnosti cjepiva.

Svi kandidati su prošli preliminarna testiranja i preglede i nije im dijagnostificirana nikakva bolest već mjesec dana, dodaje se u priopćenju. Dobrovoljci su izabrani iz različitih vojnih jedinica diljem Rusije.

Prva grupa bi treba stići na institut Ministarstva obrane za istraživanja, gdje će biti podvrgnuti detaljnijim medicinskim pregledima i biti spremni za eksperiment, navelo je Ministarstvo, prenosi “Byka“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh