Svijet

Intervencija policije na antirasističkim protestima u Berlinu i Hamburgu

Tokom okupljanja na berlinskom Alexanderplatzu, gdje je bilo oko 15.000 građana, demonstranti su protestovali protiv policijskog nasilja i rasizma

U njemačkim gradovima Berlinu i Hamburgu u subotu su održani protesti povodom smrti američkog crnca Georgea Floyda, koji je podlegao od posljedica policijskog nasilja. Njemačka policija je intervenisala pošto su demonstranti odbili razići se nakon protesta, javlja Anadolu Agency (AA).
Tokom okupljanja na berlinskom Alexanderplatzu, gdje je bilo oko 15.000 građana, demonstranti su protestovali protiv policijskog nasilja i rasizma.

Nakon što su organizatori završili s protestom, nekoliko stotina demonstranta odbilo je napustiti trg te nastavilo s protestima pa je intervenisala i policija.
Demonstranti su na policajce počeli bacati flaše i došlo je do sukoba. Jedan od demonstranata je pogodio flašom u glavu fotoreportera koji je pratio okupljanje te ga povrijedio.
Veliki broj demonstranata je priveden u Berlinu.
Osim u Berlinu, do sukoba policije došlo je i tokom okupljanja u Hamburgu, koji je također organizovan zbog slučaja Georgea Floyda.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh