Svijet

Grčki avioni provocirali turski istraživački brod u Egejskom moru

Jedan od četiri grčka ratna aviona koji su se približavali istraživačkom brodu provocirao ga je ispuštajući patrone “chaff” na udaljenosti od dvije nautičke milje

Grčki ratni avioni provocirali su u utorak turski brod TCG Cesme, koji provodi naučna i tehnička istraživanja na hidrografskom polju u međunarodnim vodama sjevernog Egejskog mora, javlja Anadolu Agency (AA).

Jedan od četiri grčka ratna aviona koji su se približavali istraživačkom brodu provocirao ga je ispuštajući patrone “chaff” na udaljenosti od dvije nautičke milje.

Istraživački brod TCG Cesme započeo je naučna i tehnička istraživanja na hidrografskom polju u međunarodnim vodama sjevernog Egejskog mora, i tamo će ostati do 2. marta.

Izvori Ministarstva obrane Turske naveli su da je dat potreban odgovor na uznemiravanje grčkih aviona s ​​visine od 1.000 metara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh