Svijet

Ruski sateliti snimili tektonske promjene u Turskoj i Siriji

Ruski sateliti snimili su tektonske promjene koje su nastale kao posljedica zemljotresa na jugoistoku Turske i u Siriji.

Tanjug/AP | Ruski sateliti snimili tektonske promjene u Turskoj i Siriji

Državna korporacija “Roskosmos” objavila je na društvenim mrežama sliku koju je napravila letjelica “Kanopus-V”, a na kojoj se vide tektonske promjene.

“Roskosmos” je saopštio da je državna korporacija, na zahtjev Ministarstva za vanredne situacije Rusije, upotrijebila sve snage i sredstva ruske kosmičke grupe za daljinsko sondiranje Zemlje, kao i sredstva iz Međunarodne povelje o svemiru i velikim katastrofama za vršenje monitoringa teritorije na jugoistoku Turske iz svemira, prenosi “Sputnjik”.

Više od 30.000 ljudi stradalo je u zemljotresima i naknadnim snažnim potresima koji su pogodili Tursku i Siriju, pišu Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh