Svijet

HOROR U VRTIĆU: Beba umrla zbog kobne NEPAŽNJE VASPITAČICE

Vaspitačica je proglašena krivom.

Tragedija / Izvor: Srbija Danas, Saša Džambić, Shutterstock

Vaspitačica Kejt Rougli je osuđena za ubistvo iz nehata. Ona je, naime, stavila devetomjesečnu bebu Genevive Mihan licem nadole, a prije toga je tako čvrsto uvila da ova nije mogla da se pomjera.

Ovaj incident se dogodio 9. maja 2022. godine u vrtiću u engleskom gradu Stokportu.

Vaspitačica je stavila bebu da spava da bi je docnije pronašla bez znakova života.

Kolege i bolničari su pokušali da je ožive, ali bez uspjeha, i beba je u bolnici proglašena mrtvom.

Porodica male Genevive ju je opisala kao prelijepu i divnu kćerku koja je volela da se smije, igra, jede špagete bolonjeze i provodi vrijeme sa starijom sestrom. Porodica je izrazila tugu i bol zbog njenog gubitka, rekavši da će neumorno raditi na tome da obezbjede da Genevieve bude upamćena po tome kakva je bila osoba, a ne po načinu na koji je umrla.

Tokom suđenja, tužilac je rekao da je beba bila povijena toliko čvrsto da nije mogla da se pomjera, a njeni plač i pokušaji da se pomjeri su ignorisani.

Odbrana je tvrdila da je smrt bebe bila nesrećan slučaj i da nije uzrokovana nezakonitim djelima vaspitačice kojoj je i samoj srce prepuklo zbog onoga što se dogodilo.

Izricanje presude se očekuje 22. maja.

Izvor: Srbija Danas/metro.co.uk/


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh