Svijet

PRETUKLI JE TRUDNU, A ZATIM SPALILI: Majka sedmoro djece monstruozno ubijena prije više od 25 godina, a od ubice NI TRAGA

Trudna sa sedmim djetetom, Elizabet Henri je pretučena i djelimično spaljena prije nego što je njeno tijelo otkriveno izvan Brizbejna 1998. godine.

Više od 25 godina kasnije, policija Kvinslenda ponudila je nagradu od 500.000 dolara za informacije koje će pomoći u rješavanju ubistva 30-godišnjakinje, piše kurir.

Njena porodica slomljenog srca uputila je emocionalnu molbu za pomoć u utorak.

“Nepokolebljivi smo u nadi da će biti pravde za Liz”, rekla je novinarima njena sestra Dženifer Šef. „Vjerujem da postoje pojedinci koji posjeduju ključne informacije koje mogu pomoći u rješavanju slučaja.”

Gospođa Henri posljednji put je viđena u dolini Fortitude u Brizbejnu pre ponoći 11. februara 1998.

Nekoliko sati kasnije njeno teijlo je otkrio čovjek koji je trčao pored puta u Samfordu, udaljenom 25 km. Ona je bila u četvrtom mjesecu trudnoće.

Policija je saopštila da je bila nasilno napadnuta tupim, teškim predmetom i da je pronađena sa teškim povredama glave.

Odjeća i tašna nikada nisu pronađeni

Odjeća koju je nosila i tašna koju je imala u to vrijeme nikada nisu pronađeni.

Istrage su pokazale da je gospođa Henri ubijena na drugoj lokaciji i da je prebačena na drugo područje prije nego što je neko pokušao da spali njeno tijelo.

Njeni roditelji su preminuli bez odgovora, rekao je stariji narednik Entoni Džons. Šestoro djece gospođe Henri raslo je bez majke, a ona bi bila baka šestoro unučića da je još uvijek živa.

„Njeni roditelji su izgubili ćerku, njena braća i sestre izgubili su sestru, a njena deca nikada nisu imala priliku da je upoznaju“, rekla je u utorak ćerka gospođe Henri Grejs.

‘Mi kao djeca morali smo da naučimo kako da budemo majka i otac, nismo imali majku da zovemo kada je život bio težak… Svaki dan živim njen gubitak.’

Policija je saopštila da nikada nije identifikovano ni oružje ni početno mjesto gdje je gospođa Henri ubijena. Međutim, narednik Džons je bio uvjeren da će ubistvo biti rješeno, rekavši da je tim za slučaj ubistava u Kvinslendu pregledao slučaj i otkrio dodatne informacije, ne otkrivajući nikakve detalje.

„Smatramo da se uz javnu pomoć, bez obzira na proteklo vrijeme, ovaj zločin može riješiti, počinioci mogu biti izvedeni pred lice pravde i da možemo dati neke odgovore toj porodici i prijateljima“, rekao je on.

(Kurir.rs/ DailyMail)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh