Svijet

OTAC I KĆERKA (2) NESTALI BEZ TRAGA: Cijela Njemačka na nogama nakon svađe supružnika, svi se uključili u potragu

Policija od srijede traga za ocem i kćerkicom, a navodno je pobjegao stopirajući.

otac koji je oteo ćerku u Nemačkoj / Izvor: Harz Police Station

U Njemačkoj je u toku velika policijska potraga za ocem i njegovom kćerkicom, koji je pobjegao sa djetetom nakon svađe sa njenom majkom.

Od srijede, 29. maja policija širom zemlje traga za Kiferom S. (29), koji je nestao sa kćerkicom (2).

Dan ranije navodno je došlo do svađe sa majkom djevojčice u Kropenštetu u blizini Halberštata. Kifer je nakon toga pobegao sa djetetom. Policija je ovo potvrdila i upozorila ljude da ne pomažu bjeguncu.

Istražitelji strahuju od najgoreg – odbjegli otac mogao bi da povrijedi sebe ili dijete, zbog čega je i porodica zabrinuta.

Prema riječima policije, porodica je posljednji put bila zajedno u njihovom domu u Kropenštetu.

Bjegunac je Holanđanin i jedva da govori nemački jezik. Otac je sa djevojčicom pobjegao stopirajući, pišu nemački mjediji.

Policija moli javnost za pomoć

Djevojčica ima tamnu, kovrdžavu kosu i u trenutku nestanka je nosila svijetlu majicu i kratke farmerke. Muškarac je visok oko 180 centimetara, mršav je i ima plavu kosu. Imao je na sebi svijetlu majicu i kratke farmerke.

Policija moli sve koji su videli oca i dijete ili imaju bilo kakve informacije o njima, da odmah obavijeste nadležne.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh