Svijet

UHAPŠEN SI.OVATELJ POSLIJE 15 GODINA: Kidnapovao i si.ovao koleginicu, nakon presude pobjegao, pa…

Bjegunac si.ovatelj uhapšen je u oblasti zaliva San Franciska poslije više od 16 godina nakon što je osuđen za se.sualni i napad nožem na koleginicu u američkoj državi Masačusets, saopštile su vlasti.

Tuen Kit Li proglašen je krivim na suđenju 2007. godine za otmicu i si.ovanje koleginice konobarice u njenoj kući u Kvinsiju, južno od Bostona 2005. godine, a on je pobjegao prije nego što mu je izrečena presuda, prenio je AP.

Nakon što su se na društvenim mrežama pojavile fotografije muškarca za koga se sumnjalo da je Li, policija je uspjela da ga prati do okruga Kontra Kosta u Kaliforniji, prenosi Espreso.

Policija je navela da Lijeva partnerka tokom 15 godina zajedničkog boravka u Kaliforniji nije saznala o njegovoj prošlosti.

Li je na kraju identifikovan na osnovu DNK i “lošeg zadaha”, zbog čega je dobio nadimak “si.ovatelj lošeg zadaha”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh