Svijet

POTRESAN APEL MAJKE ČIJA JE KĆERKA NESTALA PRIJE 8 MJESECI: “Mislim da je moja Lina…”

Majka je rekla da je i sama sprovodila istragu i saznala da su njenoj kćerki prijetili.

Francuska policija, Foto: Nicolas Liponne / AFP / Profimedia

Fani Grol, majka tinejdžerke Line, koja je nestala 23. septembra 2023. godine u Donjoj Rajni, pozvala je svet da joj pomogne da pronađe svoje dijete, piše espreso.

“Mislim da je moja Lina oteta”, kaže očajna majka.

Fani se nada da će njen apel svijetu pomoći da se ponovo pokrene istraga o nestanku njene kćerke, koja već mjesecima tapka u mjestu.

Lina je nestala dok je išla ka autobuskoj stanici 23. septembra 2023. u prepodnevnim časovima. Lina je pošla kod svog dečka, koji živi u Strazburu, ali do njega nikad nije stigla. Gradonačelnik mjesta je vidio djevojčicu kako ide ka stanici oko 11.15 časova, a oko 11.22 je njen mobilni telefon ostao bez signala.

Francuski mediji, izvještavajući o slučaju, ranije su pisali da je Lina 2022. godine podnijela prijavu protiv dvije osobe za si.ovanje. Od tada je navodno dijete bilo izloženo sajber-nasilju.

Majka je rekla da je i sama sprovodila istragu i saznala da su njenoj kćerki prijetili.

“Trebaju nam dokazi, trebaju nam informacije kako bismo saznali gdje je”, rekla je majka.

Ona je i ranije rekla da vjeruje da je neko njenoj kćerki želio da nanese zlo i da ju je neko targetirao i pratio.

“Rekla mi je jednom da joj prijete smrću, da prijete našoj porodici, da će doći njenoj kući i odvesti je”, rekla je ranije Luan, rođaka nestale djevojčice.

Linina majka je sinoć gostovala u jednoj emisiji na nacionalnoj frekvenciji i još jednom uputila apel svima koji znaju nešto o njenoj kćerki da se jave.

“Pozivam sve koji imaju bilo kakvu informaciju, koji su nešto vidjeli, koji u nešto sumnjaju… Molim vas, zovite me, nemojte oklijevati. Pozivi će biti anonimni, nikog ne želimo da dovedemo u rizik”, rekla je majka.

Linin dečko Tao nije želio da gostuje u emisiji, ali je poslao poruku i zamolio da ona bude pročitana kako bi svojoj dragoj poslao poruku.

“Lina, ako čuješ ovo, znaj da smo tu i da ne prestajemo da te tražimo. Lina, budi jaka i ne odustaj, mnogo mislim na tebe”, stoji u Taovoj poruci.

(Espreso/Telegraf)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh