Svijet

Dječak (14) UPUCAO OCA da bi zaštitio sestru (11) – Nestao pa se vratio PIJAN I POČEO SVAĐU: Samo sam htio da prestane!

Otac (39) pronađen je mrtav sa višestrukim ranama i sa pištoljem u futroli u pojasu.

Sin (14) ubio je svog oca u Arizoni nakon što je čuo svađu između oca i sestre. Dječak tvrdi da je otac prijetio njegovoj sestri nakon što se vratio kući pod dejstvom alkohola, piše srbija danas.

Otac (39) pronađen je mrtav sa višestrukim ranama i sa pištoljem u futroli u pojasu. Tinejdžer je pronađen vrlo brzo, uz pomoć državne vojske. Sestra (11) osumnjičenog rekla je policiji da se svađala sa ocem kada se njen brat umiješao i upucao ga više puta, kao i da je bila s druge strane zatvorenih vrata i da nije bila svjedok pucnjave.

Otac žrtve je takođe bio u kući u vrijeme pucnjave. Rekao je policiji da je čuo svađu praćenu pucnjavom, ali ništa nije vidio. Oba svjedoka rekla su policiji da je tinejdžer pobjegao iz kuće automobilom koji je pripadao ocu prijatelja osumnjičenog. Kamera na vratima uhvatila je osumnjičenog i njegovog prijatelja kako izlaze iz kuće noseći torbe. Moglo se čuti kako prijatelj pita tinejdžera „jesi li dobio pištolj?“, a tinejdžer je odgovorio „da“.

Tokom policijskog ispitivanja, tinejdžer je rekao da su on i njegova sestra živjeli u Nevadi sa ocem, ali da su bili u Arizoni u posjeti kod dede tokom ljeta. Otac je, rekao je dječak, nestao na više od jednog dana, pa se pojavio ‘vidno pijan’ i počeo da viče na sestru. Tražio je da mu da svoj telefon i udario je.

Tinejdžer je rekao da je vikao na svog oca da stane, ali da je izašao iz spavaće sobe i posegnuo za pištoljem u struku. Izvukao je svoj pištolj i pucao, rekavši policajcima da je samo želio da njegov otac prestane. Žrtva nijednog trenutka nije izvadila pištolj i prijetila sinu, rekli su istražitelji. Ostalo je nejasno da li je otac ikada prijetio ćerki. Ona kaže ne, a njen brat kaže da.

I dječakova sestra i njegov prijatelj su protivriječili dijelovima njegove priče. Sestra je rekla da se svađala sa ocem zbog telefona, ali da je on nije udario. Međutim, složila se da je otac izgleda bio pod uticajem alkohola.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh