Svijet

Erdoan: Netanjahu mora biti zaustavljen, uvlači regiju i svijet u katastrofu

Stojimo uz palestinski narod svim našim sredstvima

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) izjavio je danas da mora biti zaustavljen izraelski premijer Benjamin Netanjahu (Netanyahu), koji cijelu regiju i svijet uvlači u katastrofu, javlja Anadolija.

– Ovaj varvarin, razbojnik i krvoločni pohlepnik po imenu Netanjahu, koji uvlači našu regiju i cijeli svijet u katastrofu, mora biti zaustavljen – rekao je Erdoan tokom svog govora u Ankari.

Erdoan je istakao da se Republika Turska protivi ugnjetavanju, masakru nad Palestincima i nepravdi koja se nastavlja 76 godina na svim platformama.

– Stojimo uz palestinski narod svim našim sredstvima – poručio je Erdoan.

Turski predsjednik je i ovom prilikom najavio da Turska odlučno nastavlja borbu protiv terorizma.

– Turska ne može pronaći mir niti se osjećati sigurno sve dok se močvare koje stvaraju teror na sjeveru Iraka i Sirije ne isuše – poručio je Erdoan.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh