Svijet

OVO JE MUŠKARAC KOJI JE PUCAO TRUDNOJ ŽENI U GLAVU: Njegov brat otkrio TRAGIČNU POZADINU zločina – “POVUKAO SE U SEBE NEDAVNO…”

Mehmet O. (34), pucao je juče u glavu svoje trudne supruge u gradu Hagen u Njemačkoj. On je potom otišao u frizerski salon udaljen dva kilometra, u koji je ispalio šest metaka kroz zatvorena vrata.

Poslije zločina dao se u bijeg, ali ga je policija uhvatila kasno sinoć.

Brat napadača Ahmet O. rekao je za njemačke medije da ne shvata šta je Mehmeta nagnalo da počini zločin. “On zapravo nije nasilan, samo se povukao u sebe nedavno”.

Ahmet kaže da je njegov brat patio od depresije nakon rođenja najmlađe kćerke.

– Malena je rođena sa teškim invaliditetom. Ona je danas napunila dvije godine. Tužan rođendan – rekao je Ahmet.

Kaže da Mehmet nije mogao da se nosi sa činjenicom da su ljekari devojčici dali samo osam godina života.

– To ga je uništilo i zbog toga se često svađao sa ženom. Krivili su jedno drugo za to, iako niko nije bio kriv – kaže Ahmet O.

Ni rođak napadača ne razumije njegove postupke.

– On nikada nije bio nasilan, bio je miran momak. Do prije godinu dana radio je u ćevabdžinici naše porodice – rekao je rođak.

Specijalci su lovili Mehmeta u noći između subote i nedjelje, koristeći i dronove sa termovizijskim kamerama.

Policija je ulazila u šumoviti region sa oklopnim vozilima, ali je potraga bila bezuspješna do nedjelje popodne.

– Zdravlje najmanje dvoje povrijeđenih, uključujući i suprugu napadača, dramatično se pogoršalo tokom noći. Njihovi životi su u opasnosti – rekao je portparol policije.

(Kurir.rs/Bild/)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh