Svijet

“Nema veće ljubavi od sestrinske” – Djevojčica (11) SKOČILA u smrt kako bi spasila sestru – Potresne riječi iz čitulje SLAMAJU srca

Djevojčica Mekenzi Kornel (11), iz Ohaja, udavila se u hotelskom bazenu dok je pokušavala da spasi mlađu sestru (9).

Tragedija se dogodila tokom zabave na bazenu gde nije bio spasioca. Sestrama je pružena je reanimacija nakon dolaska Hitne pomoći, ali je nažalost starija sestra preminula.

Proglašena je mrtvom nakon dolaska u bolnicu, navodi Tyla, piše srbija danas.

– Mlađa djevojčica otišla je u dublji dio bazena i nije mogla da pliva, a njena starija sestra je skočila u bazen za njom kako bi je spasila, ali se udavila. Nema veće ljubavi od sestrinske – rekla je njihova ujna.

Preminula djevojčica išla je u četvrti razred osnovne škole. Učiteljica kaže je da je bila predivna djevojčica, puna ljubavi i pažnje.

U čitulji članovi porodice i prijatelji sjećaju je se kao djevojčice koja je “uživala biti napolju, posebno sa svojom bakom u vrtu kako bi joj pomagala”.

– Bila je duhovita, briljantna i obožavala je da crta. Više od svega volela je svoju sestru, mačke i pse. Bila je najsrećnija kad je pomagala drugima. Bila je nježna i dobra duša. Njenim učiteljima nedostajaće njen osmijeh – stoji u čitulji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh