Svijet

DJEČAK (10) HTIO DA SPRIJEČI PEDOFILA DA MU ZLOSTAVLJA SESTRU, A ONDA JE MONSTRUM UČINIO JEZIVU STVAR Šok slučaj dobio epilog

Entoni Stoks (54) proglašen je krivim za pokušaj ubistva desetogodišnjeg dječaka.

Veće od 12 porotnika na Oksfordskom sudu je jednoglasno proglasilo Stoksa krivim po svih osam tačaka, uključujući pokušaj ubistva, silovanje i se*sualne napade.

Na snimku se vidi trenutak kada ga je policija uhapsila u njegovoj kući, gdje mu policajac čita dugačku listu krivičnih djela koje je počinio.

Na odluku porotnika uticalo je prethodno saznanje da je Stoks gurnuo desetogodišnjeg školarca, čiji identitet ne može biti otkriven. Dječak je “čudesno” preživio pad od 30 metara nakon što je pao na betonsku stazu na dnu litice.

Tužioci su tvrdili da je optuženi odlučio da namami dječaka na put u London da vidi fudbalski stadion Čelsija prije nego što ga je kasnije gurnuo sa litice u Brajtonu jer je dječak pokušao da spriječi Stoksa da maltretira njegovu maloljetnu sestru.

Nakon nekoliko mjeseci provedenih u bolnici, dječak je policiji rekao da ‘zna sve’ o se*sualnom zlostavljanju koje je njegova maloljetna sestra navodno pretrpjela od strane Stoksa, nakon što mu je djevojka povjerila da je Stoks tražio od nje da imaju se*s ‘gotovo svaki dan.’

Dječak je počeo da se ‘miješa’ i ostaje sa sestrom kad god je zlostavljač bio u blizini u pokušaju da spriječi zlostavljanje – što je iznerviralo Stoksa, čuli su porotnici.

U razgovoru sa policijom, dječak je opisao kako je postao sumnjičav prema Stoksovom ponašanju prema njegovoj sestri nakon što ga je vidio kako ljubi devojku ‘u usta’ prije nego što su ‘otišli do žbunja’ u parku gdje su se djeca igrala.

Stoks je proglašen krivim po četiri tačke za se.sualni napad na dijete mlađe od 13 godina i jednu optužbu za izazivanje ili podsticanje djeteta mlađeg od 13 godina na se.sualnu aktivnost.

Takođe je proglašen krivim po jednoj tački optužnice za silovanje djeteta u najmanje tri navrata i pokušaj ubistva, ali je negirao sve optužbe.

Kurir.rs/Dejli mejl/


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh