Svijet

Dječak OSUMNJIČEN ZA UBISTVO DJEVOJČICE (5), sada se suočava sa istragom zbog polnog zlostavljanja djece

Dječak, koji se sumnjiči da je brutalno ubio petogodišnju Rosu, ponovo je pod lupom tužilaštva.

Djevojčica - Ilustracija / Blic.rs

Dječak osumnjičen za ubistvo male Rose ponovo je pod istragom zbog si.ovanja i se.sualnog napada. Dječak, koji se sumnjiči da je 2023. godine brutalno ubio petogodišnju Rosu, ponovo je pod lupom tužilaštva, a zbog silovanja koje se navodno dogodilo u februaru 2022. godine u Rambervilu.

Osumnjičeni, koji sada ima 16 godina, već je osuđen 15. marta na tri godine zatvora, jedna uslovno, a sada je pod istragom zbog drugog slučaja u kojem se tereti za si.ovanje i se.sualno zlostavljanje, koje se navodno dogodilo u februaru 2022.

Tinejdžer, koji je tada imao 14 godina, sumnjiči se da je zamolio troje djece od 9, 11 i 12 godina da ga prate do izolovane šumice u Rambervilu. Jedno od djece je izjavilo da ga je okrivljeni tada oteo i si.ovao. Drugo dijete je prijavilo da je bilo žrtva se.sualnog napada.

Podsjetimo, ovaj dječak se tereti da je ubio petogodišnju Rosu u aprilu 2023. godine, dok se djevojčica mirno igrala na stepenicama ispred svoje kuće u Rambervilu. Njeno beživotno tijelo pronađeno je u kesi u stanu osumnjičenog, a dječak je priznao da je djevojčici zaronio glavicu u kadu punu vode i da ju je davio.

Suđenje za ovo ubistvo treba da počne 11. juna.

Advokat dječaka je rekao da će pravosuđe morati da donese “racionalnu odluku o ovom teškom slučaju”.

– Ne zaboravimo da je moj klijent maloljetan. O nekim stvarima ćemo morati da raspravljamo – rekao je advokat maloljetnika.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf/


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh